Ugnsstekt lax med rotfrukter

2 portioner:

  • ca 400 g laxfilé
  • ca 5 st palsternackor
  • ca 5 st morötter
  • 2 citroner
  • Olivolja
  • Kryddor: salt, peppar, oregano
  • Pepparrot i tub (ej pepparrotsvisp)
  • Laktosfri gräddfil

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Krydda laxfilén med salt och peppar. Pressa citronsaft på laxen.
3. Lägg laxfilén på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stek laxen ganska lågt ner i ugnen i ca 30 min.
4. Skala och skär rotfrukterna på längden.
5. Lägg rotfrukterna på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och oregano. Häll på olivolja så att den täcker alla bitar. Stek rotfrukterna ganska högt i ugnen samtidigt som laxen i ca 20-25 min.
Pepparrotssås:
Mixa pepparrot med laktosfri gräddfil. (Jag gör egen variant på pepparrotsvisp eftersom då vet jag exakt vad det innehåller.)
Servera med pepparrotssås och citronklyftor.
BILD: Min egen. Dela gärna, men uppge källa/länk. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s