Ugnsstekt lax med tsatsiki a la Martina

2 portioner:

  • ca 500 g laxfilé
  • 2 citroner
  • Pepparrot i tub (ej pepparrotsvisp)
  • ca 0,5-1 dl laktosfri gräddfil
  • 1 gurka
  • ca 260 g körsbärstomater
  • kryddor & frön: salt, peppar, chiafrön, solrosfrön, pinjenötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Krydda laxfilén med salt och peppar. Pressa citronsaft på laxen.
3. Lägg laxfilén på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stek laxen i mitten eller ganska lågt ner i ugnen i ca 30 min.
4. Mixa pepparrot med laktosfri gräddfil. (Jag gör egen variant på pepparrotsvisp eftersom då vet jag exakt vad det innehåller.) Salta och peppra.
5. Skär grönsakerna. Blanda i laktosfri gräddfil. Krydda med salt, peppar. Blanda i chiafrön, solrosfrön och pinjenötter. Toppa tsatsikin med solrosfrön, pinjenötter och chiafrön.
Servera laxen med tsatsiki, pepparrotssås och citronklyftor.
BILD: Min egen. Dela gärna, men uppge källa/länk. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s