Ceviche på räkor och surimisticks

Perfekt sommarmat! Så fräscht och snabbt att tillaga.

2 förrättsportioner:

  • ca 500 g räkor med skal
  • surimisticks
  • 1/3 finhackad och urkärnad röd chili
  • 1/3 finhackad gul paprika
  • 0,5 msk tabasco grön pepparsås mild
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 lime
  • Salt & peppar
  • Basilikablad
  • Solrosfrön
  • Pinjenötter
  • Gurkmeja
  • Chiafrön

 

  1. Skala räkorna och skär surimisticksen.
  2. Hacka chilin och paprikan fint.
  3. Lägg i skålen med räkorna och surimisticksen.
  4. Tillsätt tabasco, olivolja, limejuice, solrosfrön, salt och peppar.
  5. Rör om.
  6. Lägg i kylen tills servering.
  7. Toppa med basilikablad, solrosfrön, pinjenötter, gurkmeja och chiafrön.
  8. Njut!

BILD: Min egen. Dela gärna, men uppge källa/länk. 

Lämna en kommentar