Perfekt sommarmat! Så fräscht och snabbt att tillaga.
2 portioner:
- ca 500 g räkor med skal
- surimisticks
- 1/3 finhackad och urkärnad röd chili
- 1/3 finhackad gul paprika
- 0,5 msk tabasco grön pepparsås mild
- 1 msk olivolja
- 0,5 lime
- Salt & peppar
- Basilikablad
- Solrosfrön
- Pinjenötter
- Gurkmeja
- Chiafrön
- Skala räkorna och skär surimisticksen.
- Hacka chilin och paprikan fint.
- Lägg i skålen med räkorna och surimisticksen.
- Tillsätt tabasco, olivolja, limejuice, solrosfrön, salt och peppar.
- Rör om.
- Lägg i kylen tills servering.
- Toppa med basilikablad, solrosfrön, pinjenötter, gurkmeja och chiafrön.
- Njut!
BILD: Min egen. Dela gärna, men uppge källa/länk.